«ЛНР» хоче придбати у Росії вакцину від коронавірусу

Керівництво так званої «ЛНР» звернулося до російської влади з проханням надати вакцину від COVID-19, але відповіді досі не отримало.

Про це повідомила так звана «міністерка охорони здоров’я» «ЛНР» Наталія Пащенко, передають «Новости Донбасса».

«До нас не було ще пропозицій щодо надання вакцини проти коронавірусної інфекції як гуманітарної допомоги. Також ми вийшли на ринок РФ з питанням придбання вакцини за грошові кошти, але постачальники не відгукнулися», — сказала вона.

Пащенко зазначила, що запит на придбання російської вакцини керівництво «ЛНР» зробило вже достатньо давно, хоча про це не казали публічно.

Крім того «міністерка» підкреслила, що найближчим часом вакцинацію на території «ЛНР» проводити не будуть.

Нагадаємо, 11 серпня в Росії зареєстрували нібито вакцину від коронавірусу «Супутник V», або «Гам-Ковід-Вак». Цей препарат розробив Національний дослідницький центр епідеміології та мікробіології ім. Н.Ф. Гамалії.

Міністр охорони здоров'я РФ Михайло Мурашко стверджує, що вакцина показала високу ефективність і безпеку. Проте препарат досі не пройшов наймасштабнішого, третього етапу клінічних випробувань.

14 жовтня в Росії зареєстрували другу вакцину від коронавірусу. Її розробив Новосибірський державний науковий центр вірусології й біотехнології «Вектор». Назвали препарат «ЕпіВакКорона». Але й він також не пройшов третього етапу випробувань.