На Донбасі бойовики 10 разів стріляли по українських позиціях: один військовий ЗСУ отримав поранення

Упродовж минулої доби, 13 жовтня, в зоні бойових дій на Донбасі російсько-окупаційні війська 10 разів порушували режим припинення вогню, 1 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Внаслідок ворожого обстрілу один український військовий дістав поранення.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об’єднаних сил.

Так, поблизу Шумів ворог вів вогонь зі стрілецької зброї, а неподалік Попасної бойовики обстрілювали наші позиції з ручних протитанкових гранатометів.

В районі Катеринівки окупанти вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, а в напрямку Мар’їнки противник відкривав вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Також неподалік Причепилівки найманці вели обстріли з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів, та стрілецької зброї, а біля Водяного, що на Приазов’ї, ворог застосував гранатомети різних систем та стрілецької зброї.

Крім того, в бік населеного пункту Новотошківське російсько-окупаційні війська двічі здійснили обстріли з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї, а поблизу Новоолександрівки обстріли велися з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Позиції українських воїнів біля Новотроїцького ворог обстріляв з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення. Воїну надано домедичну допомогу та евакуйовано до лікувального закладу. Стан його здоров’я – задовільний.

"Щоб змусити противника припинити вогневу активність, українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи забороненого Мінськими домовленостями озброєння", - зазначили у штабі.