На Донбасі бойовики 13 разів гатити по українських позиціях: один військовий ЗСУ загинув, ще один отримав поранення

Протягом минулої доби, 30 вересня, в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано 13 порушень режиму припинення вогню, 2 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Внаслідок ворожого вогню один український військовий загинув, ще один отримав поранення.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Так, біля Новотошківського бойовики двічі обстріляли позиції наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а поблизу Кам’янки окупанти двічі вели вогонь з артилерії калібру 122 мм, а також з мінометів калібру 82 мм та 120 мм.

В районі населеного пункту Попасна найманці здійснили два обстріли з гранатометів різних систем.

Також з гранатометів різних систем ворог вів вогонь в бік Золотого-4 та Катеринівки, а поблизу Світлодарська противник застосував великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Крім того, неподалік Кримського окупанти вели обстріл з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

В районі Павлополя російські найманці двічі обстріляли наші позиції з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а також у бік Талаківки ворог вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення, несумісне з життям, ще один - вогнепальне поранення. Поранений військовослужбовець перебуває в лікувальному закладі. Стан його здоров’я – середньої важкості.

"На обстріли противника українські захисники відкривали вогонь у відповідь, чим змусили ворога припинити вогневу активність", - зазначили у штабі.