На Донбасі бойовики 17 разів гатили по українських позиціях, зокрема здійснили обстріл околиць населених пунктів

Упродовж минулої доби, 19 листопада, в зоні бойових дій на Донбасі з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 17 порушень режиму припинення вогню, 6 з яких із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об’єднаних сил.

Так, в напрямку Мар’їнки окупанти вели вогонь тричі, застосовуючи артилерію калібру 122 мм, міномети калібру 82 мм та 120 мм, а у бік населеного пункту Лопаскине противник здійснив обстріл з мінометів калібру 82 мм.

В районі Причепилівки ворожі війська відкривали вогонь зі стрілецької зброї, біля Новомихайлівки російські найманці обстрілювали наші позиції з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а поблизу Катеринівки ворог вів обстріл тричі, використовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю.

Також біля населених пунктів Піски та Шуми противник задіяв станкові протитанкові гранатомети, а в напрямку Авдіївки окупанти вели вогонь з мінометів калібру 120 мм.

Крім того, неподалік Попасної ворог відкривав вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів, а в районі Новотошківського російські найманці два рази обстрілювали наші позиції, застосовуючи міномети калібру 120 мм та гранатомети різних систем.

В бік Золотого-4 противник застосовував автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Також збройні формування Російської федерації здійснили обстріл з артилерії калібру 152 мм околиць населеного пункту Нижнє. Втрат серед цивільного населення немає.

Внаслідок ворожих дій один військовослужбовець дістав поранення, несумісне з життям.

"Українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли", - зазначили у штабі.