На Донбасі бойовики 9 разів порушили «режим тиші»: поранений мирний житель

Протягом минулої доби, 20 грудня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 9 порушень режиму припинення вогню. Зокрема біля Кам'янки бойовики влучили у трактор та поранили місцевого жителя.

Про це повідомили у пресцентрі штабу ООС.

Так, біля Кам'янки бойовики використовували станковий протитанковий гранатомет і влучили у трактор, що повертався зі сільськогосподарських робіт.

«Здійснивши кілька пострілів зі станкового протитанкового гранатомета, окупанти знищили трактор марки John Deere, що повертався із сільськогосподарських робіт. Варто зазначити, що цивільну техніку знищено поза межами українських позицій», - зазначили у штабі.

Внаслідок обстрілу один із трактористів отримав поранення. Військові надали йому першу медичну допомогу та доставили до лікувального закладу.

Також бойовики відкривали вогонь біля Водяного, Павлополя, Пісків, Авдіївки та Південного. Ворог застосував проти українських захисників протитанковий ракетний комплекс, гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

«На численні та прицільні обстріли противника наші захисники відкрили вогонь у відповідь і змусили ворога відмовитися від подальших дій. Серед наших воїнів бойових втрат та поранень немає», - додали у пресцентрі.

Від початку «перемир'я» (27 липня) й до 19:30 18 грудня включно Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 4 086 порушень режиму припинення вогню в Донецькій та Луганській областях (зокрема 1 889 вибухів, 243 невизначені боєприпаси в польоті, 55 спалахів дульного полум’я, 41 освітлювальну ракету, 1 858 черг і пострілів).

В ОБСЄ за порушення рахують кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції рахують як один факт порушення.