На Донбасі бойовики обстріляли лікарню з хворими на COVID-19

Російсько-окупаційні війська 4 травня обстріляли цивільну інфраструктуру – лікарню у Красногорівці Донецької області, де перебувають пацієнти з коронавірусним захворюванням.

Про це повідомили у пресцентрі штабу операції Об'єднаних сил.

"Вчора, 4 травня, найманці Кремля протягом години, починаючи з 21:25, вели вогонь з гранатометів, мінометів калібру 120 мм та БМП у напрямку населеного пункту Красногорівка. Внаслідок обстрілу, було пошкоджено центральну лікарню, яка знаходиться за адресою вул. Нахімова 1а, медичний автомобіль та навколишні будівлі", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у штабі, на той час в лікарні знаходилося 45 хворих, які проходять лікування від коронавірусу. В будівлях повибивало шибки, пошкоджено лінію електропередач.

З пацієнтів і лікарського персоналу ніхто не постраждав.

"Зазначений обстріл об’єктів цивільної інфраструктури є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права. Цілеспрямовані обстріли населених пунктів дестабілізують обстановку поблизу лінії розмежування та наражають на небезпеку мирних мешканців. Російській Федерації не потрібен мир в Україні, вона робить все для продовження бойових дій та загострення ситуації на сході України", - наголосили у пресцентрі.

Додається, що за фактом порушення Українська сторона СЦКК зібрала відповідну доказову базу та направила ноту на адресу керівника СММ ОБСЄ.

У поліції Донецької області повідомили, що обстріл кваліфікували як теракт (ч. 1 ст. 258 Кримінального кодексу).

Наразі у місті ведуть роботи по відновленню електропостачання.