На Донбасі через обстріли бойовиків загинула місцева жителька та поранено українського військового

У зоні бойових дій на Донбасі 3 липня бойовики 20 разів порушили режим припинення вогню, внаслідок чого загинула місцева жителька та поранено українського військовослужбовця. Останнього евакуювали до медичного закладу. Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об'єднаних сил.

Бойовики стріляли із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів 120-го та 82-го калібру, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Обстріли зафіксували поблизу Новотошківського, Південного, Залізного, Шумів, Оріхового, Хутора Вільного, Попасної, Катеринівки, Водяного, Кам’янки, Старогнатівки та Пісків.

Стріляли й біля Авдіївки. У штабі кажуть, що під час обстрілу міста одна із мін зруйнувала дачний будинок, а від пожежі, яка виникла, загорілася ще й сусідська будівля.

"За минулу добу внаслідок ворожого обстрілу один український військовослужбовець отримав поранення. Його евакуйовано до медичного закладу та надано необхідну допомогу лікарів", - заявили у штабі.

Минулої доби бойовики також обстріляли прифронтові населені пункти, де продовжують цивільні люди. За інформацією штабу, на світанку вони відкрили вогонь по населеному пункту Зайцеве з мінометів 82-го калібру, внаслідок чого загинула місцева мешканка Олена Бихова, 1940-го року народження.

Для придушення обстрілів українські військові оперативно застосували штатне озброєння, додали у штабі.