Прикордонники взяли в полон «мобілізованого» окупантами жителя Луганщини

Прикордонники бригади «Помста» на Донеччині взяли в полон жителя Луганської області, якого окупанти «мобілізували» до своїх лав.

Про це повідомили у Державній прикордонній службі України.

Як зазначається, чоловік сам вночі вийшов на позиції до українських протитанкістів. Він подолав шлях у кілька кілометрів, переховуючись від скидів з квадрокоптера, та випадково вийшов на позиції прикордонників.

«Передають по рації, що в наш окоп звалився рашист. Побачив біле світло, яке виходить з траншеї. Відразу відступив, щоб його зустріти, як вчили, під перпендикулярним кутом. Коли він вже був на прицілі, я побачив, що він був без зброї. Це його врятувало від смерті», — розповів командир розрахунку протитанкових ракетних комплексів на позивний «Журналіст».

«Як тільки ми його побачили, то він закричав щирою українською: "Хлопці, я свій"», — розповів протитанкіст на позивний «Обозний».

Жителя Луганщини «мобілізували» в лютому 2024 року. Він розповів, що займався розносом їжі для окупантів.

Взятому в полон надали першу домедичну допомогу.

«Протягом часу, коли він був у нас у підвалі, ми забезпечили його їжею, надали домедичну допомогу, все згідно з Женевською конвенцією. Усі його речі були зібрані в окремий мішок, який передався разом з ним. Якщо ми будемо ставитися до полонених так само, як військовослужбовці рф ставляться до нас, то чим ми кращі від них?» — сказав «Обозний».