На Донбасі українські військові зірвали спробу ворожих диверсантів провести мінування позицій ООС

За минулу добу, 29 листопада, у зоні бойових дій на Донбасі бойовики чотири рази порушили режим припинення вогню. Бойових втрат серед українських військових немає.

Про це повідомили в пресцентрі штабу операції Об'єднаних сил.

Так, збройні формування Російської Федерації та її найманці стріляли у районі населеного пункту Катеринівка, застосувавши на цій ділянці гранатомети різних систем та міномети калібру 82 міліметри.

Поблизу Попасної ворог вів вогонь з автоматичного станкового гранатомета, стрілецької зброї та ручного протитанкового гранатомета.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", неподалік Луганського, підрозділ Об’єднаних сил своєчасно виявив висування диверсійно-розвідувальної групи противника.

«Злагодженими діями українські захисники зірвали спробу ворожих диверсантів провести мінування позицій наших військ. Після вогневого контакту противник відійшов», - зазначили у штабі.

На шляху відступу ворожої ДРГ військовослужбовці підрозділу виявили засоби мінування російського виробництва, особисті речі диверсантів та інше військове спорядження.

Окрім того, на цій же ділянці українські воїни збили ворожий БПЛА типу «Гранат», який входить до комплексу забезпечення дій артилерії «Наводчик 2». Бойовики використовували його для проведення розвідки та корегування свого підходу до наших позицій.

Від початку «перемир'я» (27 липня) і до 19:30 28 листопада включно Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 2 593 порушення режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях (зокрема 1 027 вибухів, 81 невизначений боєприпас, що пролетів, 33 спалахи дульного полум'я та 27 освітлювальних ракет, а також 1 425 черг і пострілів).

В ОБСЄ за порушення рахують кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції рахують як один факт порушення.