На Донбасі від ворожого обстрілу український військовослужбовець дістав поранення

За минулу добу, 24 грудня, у зоні бойових дій на Донбасі бойовики п’ять разів порушили режим припинення вогню поблизу трьох населених пунктів. Двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Про це повідомили в пресцентрі штабу операції Об'єднаних сил.

Так, неподалік Водяного на різних напрямках російські окупанти відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру та автоматичних станкових гранатометів. У районі населеного пункту Шуми вони вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Під час обстрілу один український військовий отримав вогнепальне поранення. Ще один військовослужбовець зі складу Об'єднаних сил отримав поранення внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої неподалік Красногорівки. Військових оперативно доставили до лікувальних закладів, де їм надали медичну допомогу.

"На численні обстріли російсько-окупаційних військ українські військовослужбовці надали противнику адекватну відповідь", - зазначили у штабі.

Від початку "перемир'я" (27 липня) й до 19:30 23 грудня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 4 492 порушення режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях (зокрема 1 985 вибухів, 397 невизначених боєприпасів, що пролетіли, 61 спалах дульного полум’я та 43 освітлювальні ракети, а також щонайменше 2 006 черг і пострілів).

В ОБСЄ порушенням вважають кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції вважають одним фактом порушення.