Українські військові знищили вночі над Україною 15 «Шахедів»

Уночі 23 квітня російські окупанти атакували Україну ударними дронами типу Shahed та двома балістичними ракетами. Силами та засобами протиповітряної оборони вдалося знищити майже всі безпілотники.

Про це повідомив у Telegram-каналі командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Так, у ніч проти 23 квітня російські війська випустили по Україні дві балістичні ракети «Іскандер-М» з Бєлгородської області рф. А «Шахеди» ворог випустив із мису Чауда, що в окупованому Криму, та з Курської області росії.

Силами зенітних ракетних підрозділів та мобільних вогневих груп вдалося знищити 15 з 16 ударних дронів у межах Миколаївської, Одеської, Київської та Черкаської областей.

Як повідомив глава Одеської ОДА Олег Кіпер, внаслідок обстрілу Одеси пошкоджень зазнали житлові будинки. Поранені 9 людей, з них четверо дітей.

У Миколаївській області уламки збитого дрона пошкодили торговельну інфраструктуру. Там сталося займання торговельного павільйону, яке вдалося оперативно загасити. Військово-морські сили України знищили 4 «Шахеди» над регіоном.

У межах Київщини ППО знищила всі дрони, якими ворог намагався атакувати область. Ані руйнувань, ані даних про потерпілих у столиці не фіксували.