На Донбасі внаслідок підриву на невідомому пристрої один український військовий загинув, ще один дістав поранення

Сьогодні, 26 вересня, в зоні бойових дій на Донбасі двоє українських військових підірвалися на невідомому пристрої, внаслідок чого один воїн загинув, ще один дістав осколкове поранення.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Так, внаслідок підриву на ворожому невідомому пристрої один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення несумісне з життям, ще один захисник дістав вогнепальне осколкове поранення. Після надання першої медичної допомоги воїна транспортували до лікувального закладу. Стан його здоров’я – середньої важкості.

Крім того, як повідомили у штабі, від початку поточної доби російсько-окупаційні війська 3 рази порушили режим припинення вогню, здійснивши прицільні обстріли позиції підрозділів Збройних сил України.

Зокрема, в напрямку Лебединського противник вів вогонь зі станкових протитанкових та ручних протитанкових гранатометів, а поблизу Мар'їнки російські найманці застосували гранатомети різних систем та стрілецьку зброю.

Також в районі населеного пункту Нью-Йорк ворог обстрілював наші позиції з великокаліберних кулеметів та станкових протитанкових гранатометів.

"Наші військовослужбовці відкрили адекватний вогонь у відповідь та змусили противника припинити вогневу активність", - підкреслили у пресцентрі.