На Донбасі внаслідок ворожих обстрілів один військовий ЗСУ отримав осколкове поранення

Протягом минулої доби, 16 червня, в зоні бойових дій на Донбасі збройні формування Російської Федерації 9 разів порушували режим припинення вогню. В результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав осколкове поранення.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Зокрема, поблизу населеного пункту Авдіївка окупанти двічі обстрілювали наші позиції з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів. А неподалік Зайцевого, Талаківки та Новоселівки ворог відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру.

Крім того, в районі Водяного, що на Приазов’ї, окупанти вели вогонь з автоматичних станкових, ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Також поблизу Новгородського противник обстрілював українських захисників із озброєння БМП-1 і ручних протитанкових гранатометів. А біля Луганського російські найманці вели прицільний вогонь з автоматичних станкових, ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Наші позиції неподалік Новотошківського ворог обстріляв з підствольних гранатометів і стрілецької зброї.

В результаті ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав осколкове поранення. Захиснику оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан здоров’я пораненого – задовільний.

Станом на 7 годину ранку 17 червня з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано одне порушення режиму припинення вогню. Так, поблизу Пісків противник вів вогонь з мінометів 120-го калібру.

"На ворожі обстріли наші захисники відкривали вогонь у відповідь", - зазначили у штабі.

Про всі порушення з боку окупантів Українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ через встановлений координаційний механізм.