На Донбасі внаслідок ворожий обстрілів поранено п'ятьох українських військових

У зоні бойових дій на Донбасі 11 липня бойовики 10 разів порушили режим припинення вогню, внаслідок чого троє українських військовослужбовців дістали поранень. Їх оперативно доставили до медичних закладів. Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об’єднаних сил.

Бойовики стріляли із заборонених Мінськими домовленостями 120 та 82 мм мінометів, а також гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Обстріли зафіксували поблизу Водяного, Мар’їнки, Авдіївки, Новотошківського, Майорська та Оріхового.

Від початку поточної доби, 12 липня, бойовики 7 разів порушили режим припинення вогню, зокрема із заборонених зразків озброєння, яке давно мало б бути відведеним від лінії зіткнення сторін.

Збройні формування Російської Федерації відкрили вогонь з мінометів 120-го калібру та станкових протитанкових гранатометів по позиціях Об’єднаних сил неподалік Опитного, повідомляють у штабі.

Внаслідок обстрілу двоє українських захисників отримали осколкове поранення. Воїнам надали першу медичну допомогу та оперативно евакуювали до лікувального закладу.

Також бойовики обстрілювали зранку підступи до Новотошківського, поблизу Кримського, в районі населеного пункту Хутір Вільний, околиці Авдіївки та біля Мар’їнки.

У штабі зазначають, що підрозділи Об’єднаних сил своєчасно реагували на обстріли та прицільним вогнем змушували бойовиків відмовитись від продовження своїх дій.