На Херсонщині окупанти обстріляли з «Градів» колону цивільних авто: є загиблі та поранені

17 травня біля села Давидів Брід Херсонської області російські війська обстріляли із системи залпового вогню «Град» колону цивільних автомобілів з мирними людьми, які намагалися проїхати до Бериславського району.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.  

Зазначається, що внаслідок обстрілу щонайменше троє людей загинули і ще шестеро отримали тілесні ушкодження різного характеру та ступеню тяжкості.

Наразі здійснюється досудове розслідування за кримінальним провадженням за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаних з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Такі дії караються позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним ув’язненням.

Також уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова наголосила у Telegram-каналі, що вбивства мирного населення армією країни-агресора «є військовими злочинами та злочинами проти людяності відповідно до статей 7 та 8 Римського статуту міжнародного кримінального суду й грубим порушенням норм чотирьох Женевських конвенцій 1949 року та додаткових протоколів до них».