На Херсонщині в 8 населених пунктах мовить лише російське телебачення

Кримська правозахисна група здійснила моніторинг поширення ТБ-сигналу на півдні Херсонщини. Щонайменше в 8 населених пунктах області мовлять лише російські телеканали.

Про це йдеться на сайті групи.

Так, моніторинг телебачення відбувавсяв квітні в 21 населеному пункті півдня Херсонської області.

У 8 населених пунктах, охоплених моніторингом, вдалося розпізнати російське телебачення. Українського телебачення в цих населених пунктах зловити не вдалося. Телебачення сканували за всіма напрямами антени. 

Зокрема, російські телеканали мовили у таких населених пунктах: Новомиколаївка (10 російських телеканалів), Строганівка (20), Григорівка (20), Іванівка (10), Павлівка (20), Олександрівка (20), Хорли (15), Роздольне (20, але сигнал постійно переривався).

У населеному пункті Громівка зовсім не вдалося відсканувати телебачення – сигнал був відсутній у всіх напрямках антени. 

В інших населених пунктах за наявності українських телеканалів не зафіксовано сигналу російського телебачення.

Зазначається, що для моніторингу правозахисники використовували портативний телевізор 12V, приставку Т2, антену зі стандартним посиленням сигналу (Хвиля-2).

Окрім того, у лютому «Кримська правозахисна група» повідомляла, що у 19 населених пунктах півдня Херсонської області, а також поруч із КПВВ «Чаплинка» й КПВВ «Чонгар» російські радіостанції блокують український FM-радіосигнал.

«Для створення проросійського контенту в ефірі цих медіа використовуються мова ворожнечі, психолінгвістичні маніпуляції та інші засоби впливу на громадську думку з метою поширення агресивної російської пропаганди. Відсутність українського сигналу загострює цю ситуацію та унеможливлює отримання інформації українських медіа через телебачення», - наголосили правозахисники.