На Херсонщині виявили рекордний посів конопель вартістю понад 300 млн грн

На Херсонщині правоохоронці виявили посів конопель, якими була засаджена земельна ділянка площею один гектар. Наразі чотири учасники групи, причетної до вирощування наркорослин, перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції Херсонської області.

Як зазначається, наркоплантація знаходилася на території зруйнованої птахофабрики поблизу с. Преображенка. Вона ретельно доглядалася та охоронялася. 

Рослини, які є гібридною коноплею із підвищеним вмістом канабіноїдів, були висіяні за допомогою спеціальної сільськогосподарської техніки. Вздовж рядків із коноплею було прокладене крапельне зрошення, також рослини ретельно оброблялися проти бур'янів.

З метою завчасного виявлення появи сторонніх осіб зловмисники неподалік від посіву встановили сторожову вежу, з якої черговий, озброєний гладкоствольною мисливською рушницею рушницею, цілодобово здійснював спостереження за земельною ділянкою.

В ході першочергових слідчих дій поліцейські затримали чотирьох громадян, віком від 26 до 57 років, які підозрюються в причетності до незаконного вирощування наркотичних рослин, які оцінюються в суму понад 300 мільйонів гривень.

Загалом правоохоронці вилучили з наркоплантації 34 700 кущів коноплі.

Кримінальне провадження відкрито за ч.2 ст.310 (посів або вирощування снодійного маку чи конопель) Кримінального кодексу України. Причетним загрожує позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Нині підозрювані перебувають в ізоляторі тимчасового тримання.

Також продовжуються необхідні слідчо-розшукові заходи. Встановлюються власник земельної ділянки, організатор злочинної групи та шляхи реалізації наркосировини. Також вирішується питання про обрання затриманим запобіжних заходів в вигляді тримання під вартою.