На Київщині у військовій частині через "дідівщину" помер солдат Нацгвардії

Державне бюро розслідувань оголосило про підозру солдату однієї з військових частин Національної гвардії України у Київській області у порушенні статутних правил взаємовідносин між військовими, що призвело до загибелі солдата тієї ж військової частини.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

Так, 3 жовтня один із солдатів Нацгвардії за відсутності між ними відносин підлеглості здійснював психологічний примус щодо іншого солдата. Він наказував виконувати фізичні вправи у вигляді віджимань від підлоги, після чого подав команду «Струнко» та кулаком наніс один удар в область грудної клітки.

У результаті цього солдат втратив свідомість. Бригадою швидкої допомоги проводились заходи з надання екстреної медичної допомоги, однак хлопець, не приходячи до тями, помер. Медики констатовали клінічну смерть потерпілого.

Солдата, який вдарив загиблого, затримали. У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.

У кримінальному провадженні призначено низку судових експертиз, в тому числі направлених на встановлення причин смерті потерпілого.

Затриманому вже обрали запобіжний захід - тримання під вартою на 60 днів, повідомляє військова прокуратура.