На лінії розмежування на Донбасі відновили роботу всіх КПВВ: на двох пунктах бойовики не пропускають людей

Сьогодні, 10 листопада, з 8:00 згідно з рішенням командувача об’єднаних сил відновлено роботу усіх семи КПВВ на лінії розмежування на Донбасі. Але через «Щастя» та «Золоте» бойовики не пропускають людей.

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

Зазначається, що в усіх пунктах перебуває достатня кількість українських прикордонників для забезпечення пропуску осіб та транспорту. Проте фактичний пропуск наразі здійснюється лише на Луганщині.

Так, у КПВВ в межах Донецької області «Гнутове», «Новотроїцьке»,  «Мар'їнка» та «Майорське» поки не фіксується прибуття громадян з окупованої території, скоріш за все через блокування пропуску представниками ОРДО.

Також у відомстві нагадали, що учора, 9 листопада, українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі зазначала у Facebook про можливий зрив пропуску представниками ОРДЛО.

Крім того, через побоювання у відмові в пропуску незаконними збройними формуваннями не фіксується прибуття людей для перетину лінії розмежування в напрямку окупованої території.

Серед іншого на Луганщині поряд з контрольним пунктом «Станиця Луганська» розпочали пропуск КПВВ «Щастя» та «Золоте». Але на цей час, навпроти двох останніх проросійські бойовики не пропускають людей, які б планували залишити окуповану територію на цих напрямках.

Станом на 10:00 співробітники Держприкордонслужби України оформили:

  • У КПВВ «Станиця Луганська» на вхід з тимчасово окупованої території України - 49 осіб, на вихід - 51 особу.
  • У КПВВ «Золоте» - 2 особи та 1 транспортний засіб, які вибули в напрямку тимчасово окупованої території. Представники окупаційної влади автомобіль не пропустили. Транспортний засіб з водієм повернулися на підконтрольну українській владі територію.
  • У КПВВ «Щастя» - на вихід до тимчасово окупованої території вибуло 8 осіб, в тому числі 2 дітей. Однак не виключено, що ці громадяни можуть бути повернуті незаконними збройними формуваннями, тому українська влада забезпечила автобус, який зможе привезти цих людей.

Пункти працюватимуть щодня з 8:00 до 16:00.