У росіян є план наступу на Харків та Суми - ЗСУ

Українські спецслужби повідомляють, що у росіян дійсно є план узяття Харкова чи Сум. Але невідомо, наскільки ці плани серйозні та чи здатні окупанти реалізувати їх наявними силами.

Про це сказав командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк в інтерв’ю Times.

За його словами, Харків є можливою метою російського наступу, який очікується влітку.

Окрім того, до 9 травня росіяни хочуть захопити місто Часів Яр уБахмутському районі Донецької області.

Павлюк наголосив, що росіяни мають тут перевагу в артилерії у співвідношенні десять до одного, а також повну перевагу в повітрі.

«Ми зробимо все можливе, щоб не допустити російського прориву, і сподіваємося, що американська зброя нам допоможе. Якби [пакет допомоги від США] прийшов вчасно, ми б не втратили території, які [були захоплені] за останні кілька місяців», — сказав він.

Генерал висловив оптимізм щодо того, що довгоочікуваний пакет військової підтримки від США в поєднанні з пожвавленням європейської підтримки може не тільки допомогти стримувати російські атаки влітку, але й, можливо, дасть Україні стратегічну ініціативу.

У пріоритеті для України — протиповітряна оборона, щоб захистити людей, міста та інфраструктуру, а також далекобійна артилерія.

«Маючи хорошу протиповітряну оборону та далекобійну артилерію, ми могли б відбити цю стратегічну перевагу в росіян на полі бою», — сказав Павлюк.