На Луганщині поліцейські викрили бойовика «ЛНР»

Поліцейські в ході оперативно-розшукових заходів викрили 24-річного мешканця Сєвєродонецька, який брав участь у незаконному збройному формуванні «Заря» так званої «ЛНР».

Про це повідомила у Facebook начальниця відділу комунікації поліції Луганській області Тетяна Погукай.

Чоловік розповів поліцейським, що у 2015 році він вступив до лав НЗФ так званої «ЛНР», де обіймав посаду заступника командира взводу батальйону «Заря», який дислокувався на території обласного військкомату у Луганську.

За його словами, через пів року через конфлікт з командиром та погані умови служби він покинув ряди батальйону та вступив до іншого батальйону бойовиків - «Брянка СССР».

За свою «службу» чоловік отримував зарплатню в розмірі 15 тисяч російських рублів, але згодом також розчарувався в ідеях бойовиків, покинув їх лави і поїхав на заробітки до РФ.

В подальшому повернувся на підконтрольну Україні територію до рідного міста Сєвєродонецьк.

В рамках відкритого за даним фактом кримінального провадження за ч. 2 ст. 260 КК України «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» чоловікові повідомлено про підозру. Слідчі завершують досудове слідство і у найближчий час спрямують до суду обвинувальний акт з матеріалами кримінального провадження.