На Луганщині спалахнули лісові пожежі: селища довелося евакуйовувати, одна людина загинула

У Луганській області в Новоайдарському районі горять ліси на площі приблизно 90 гектарів. Про це повідомляє пресслужба обласної ДСНС.

Пожежа виникла ще вдень 6 липня поблизу села Осколонівка на території Боровського (квартали 111, 112, 113, 114) та Охтирського (квартал 57) лісництва. Площа займання — близько 50 га, з них верхова 20 га.

«Станом на 07 липня 8:11 год, пожежу площею приблизно 85 га — локалізовано. Травмованих та загиблих на пожежі не виявлено. Наразі триває ліквідація», - інформували зранку рятувальники.

Водночас згодом через поривчастий вітер (до 25 м/с) та високу температуру повітря (+38) пожежа розповсюдилася, перекинувшись на сусіднє село Смолянинове.

«Вогнем знищено близько 80 дачних будинків садового кооперативу Вовча яма та 14 житлових будинків у с. Смолянинове», — заявили в ДСНС.

За попередніми даними 1 особа загинула та 9 осіб госпіталізовані до лікарні.

До гасіння залучили 361 фахівців та 85 одиниць техніки. Додатково запросили рятувальників з Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Також вогнеборці ліквідовують пожежу поблизу села Капітанове на території Капітанівського лісництва (квартал 79), площа якої (верхова) складає близько 40 га. До гасіння залучили 63 рятувальників та 16 одиниць техніки.