На Львівщині будут перераховувати голоси на окрузі, де переміг кандидат від партії Порошенка

Львівський адміністративний суд зобов’язав перерахувати голоси на 119-му окрузі в області, де переміг чинний депутат, кандидат від «Європейської солідарності» Михайло Бондар. «ЄС» висловила обурення рішенням суду. Про це повідомляє пресслужба партії.

«Рішення Львівського адміністративного суду про абсолютно безпідставний перерахунок голосів у 119-му виборчому окрузі - це зухвала спроба відібрати чесну і законну перемогу у воїна АТО, героя війни Михайла Бондаря на користь львівських олігархів, партнерів одного з лідерів проросійської партії Віктора Медведчука», - йдеться у повідомленні.

Опонент Михайла Бондаря Орест Кавецький є членом родини партнерів Медведчука і балотувався до Верховної Ради від партії «Слуга Народу».

У «ЄС» наголосили, що ані в день виборів, ані пізніше не було зафіксовано жодного акта про порушення на виборах.

Партія Порошенка вимагає від нової влади забезпечити чесніть і прозорість виборчої кампанії. Також у «ЄС» вважають, що подібні випадки демонструють повернення «виборчих традицій епохи Януковича».

«Коли грубі порушення під час волевиявлення замовчуються, а перемога у чесному змагальному процесі просто крадеться через рішення підконтрольних судів», - уточнили в пресслужбі партії.

«Європейська солідарність» вимагає від влади забезпечити неухильне дотримання законодавства України та міжнародних стандартів, а від правоохоронних органів – надати правову оцінку діям політичних рейдерів.

Нагадаємо, на 199-му окрузі Михайло Бондар, кандидат від партії «Європейська солідарність», переміг кандидата від «Слуги народу», місцевого підприємця Ореста Кавецького, обійшовши його на 140 голосів.