На Львівщині пройдуть військові навчання за стандартами НАТО

У лютому прикордонники з Одещини поїдуть на Львівщину для спільного з військовослужбовцями Збройних сил України тренування за стандартами НАТО.

Про це повідомили в Державній прикордонній службі України.

Так, на Львівщині в Міжнародному Центрі миротворчості та безпеки завершилася Головна конференція з планування навчання підрозділів у межах Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна (JMTG-U).

Більш як 30 представників із Держприкордонслужби, ЗСУ та США долучилися до конференції. Військові обговорювали двомісячне тренування прикордонної комендатури швидкого реагування (ПКШР) Білгород-Дністровського загону та бригади ЗСУ, яке розпочнеться у першій декаді лютого і триватиме до початку квітня.

Цьогоріч бійців навчатимуть українські інструктори з допомогою спостерігачів-тренерів зі збройних сил країн НАТО. Підготовка проводитиметься з використанням імітаційної системи моделювання бойових дій типу JCATS.

«Українські військові тренуватимуться за стандартами НАТО для набуття кращого рівня взаємодії між складниками сектора безпеки України та взаємосумісності з військовими підрозділами країн Північноатлантичного альянсу», — вказують у ДПСУ.

Там також наголошують, що ПКШР Білгород-Дністровського прикордонного загону вже має досвід участі у міжнародних навчаннях. Торік бійці підрозділу були учасниками українсько-британських навчань Cossack Mace. Після підготовки в межах JMTG-U планується участь комендатури в українсько-американських навчаннях Sea-Breeze-2022.

Більше про навчання

Підготовка українських прикордонників у межах Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки — Україна була започаткована у 2020 році.

За цей час діяти та взаємодіяти за стандартами НАТО навчилися прикордонні комендатури швидкого реагування Ізмаїльського, Сумського, Харківського та Львівського прикордонних загонів.

Ці підрозділи також брали участь у міжнародних навчаннях Sea-Breeze, Rapid Trident та інших заходах, націлених на підвищення боєготовності та покращення взаємосумісності з іншими складовими сектора безпеки України та країн НАТО.