На підприємстві з виробництва азотних добрив на Рівненщині cталася аварія

На підприємстві «РівнеАзот», яке виготовляє добрива, вдень 20 липня сталася аварія. Над заводом піднялася хмара рудого диму від азоту. 

Про це повідомляє «Суспільне».

Як зазначається, інцидент стався на підприємстві в селі Городок, розташованому за 10 кілометрів від Рівного. У результаті над «РівнеАзотом» утворилася руда хмара від азоту.

Керівник з комунікацій «Group DF» Олег Арестархов, до якої входить підприємство, повідомив, що на «РівнеАзоті» стався викид нітрозних газів внаслідок розгерметизації трубопроводу в цеху азотної кислоти.

У компанії запевняють, що жертв чи постраждалих немає. Протягом 40 хвилин аварія була ліквідована, «РівнеАзот» продовжує роботу в штатному режимі. Хмара, що утворилася внаслідок аварії, безпечна для довкілля та людей.

«Надзвичайна ситуація не вплинула на роботу виробничих цехів підприємства та подальше відвантаження продукції згідно з укладеними контрактами», - зазначили у «Group DF».

Голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль повідомив у Facebook, що на «РівнеАзоті» «сталася аварійна зупинка агрегату цеху азотної кислоти» й екологічна інспекція наразі оцінює збитки.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій повідомила у Telegram-каналі, що витік нітрозних газів на «РівнеАзоті» ліквідували о 17:26.

«Жертв та постраждалих немає. Хімічно небезпечних речовин у повітрі не виявлено, загрози людям та навколишньому середовищу немає», - зазначили рятувальники.