Окупанти гатять по Авдіївці: удару зазнали лікарня, школа та дитсадок

Окупанти по декілька годин поспіль обстрілюють Авдіївку на Донеччині. Напередодні, 22 травня, обстріл тривав майже три години. Троє цивільних зазнали поранень.

Про це розповів очільник Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш, передає Громадське.

«Обстріли тривають іноді по декілька годин поспіль або взагалі без перерви. Вчора ввечері [22 травня], наприклад, обстріл тривав майже три години. Били з декількох систем: і ствольна артилерія, і танки стріляли, і системи реактивної артилерії», — розповів Барабаш.

За його словами, 22 травня було багато пожеж по місту, зруйновано значну кількість будинків. Крім того, Барабаш розповів, що під вчорашній удар потрапили також лікарня, школа й дитсадок. 

Попри обстріли, лікарня в місті продовжує працювати, але в урізаному режимі. «Не всі фахівці на місці. Працюють лікарі критичної ланки. Навіть сьогодні [23 травня] по лікарні був обстріл», — каже голова Авдіївки. 

Місцеві жителі виїжджати з міста не хочуть, навіть попри обстріли й відсутність світла та водопостачання.

«На мій погляд, людей у місті дуже багато, але з міркувань безпеки абсолютні цифри не називатиму. Але це не одна тисяча людей, їх багато. Люди не дуже хочуть звідси їхати, попри те, що ми організовуємо евакуацію», — зазначив Барабаш. 

Він додав, що світла в Авдіївці немає приблизно два тижні, а води — 100 днів: її не було ще до початку повномасштабного вторгнення. Влада організовує підвезення технічної та питної води.

«Ситуація складна, але ми на місці. Працюють комунальники, ДСНС, поліція», — розповів голова міста.

Голова Донецької ОВА Павло Кириленко зазначив у Facebook, що за вчора пошкоджено 20 житлових будинків.

Внаслідок обстрілів напередодні отримали поранення троє людей.