Окупанти на Донбасі шість разів порушили режим припинення вогню

Протягом минулої доби, 21 грудня, у зоні бойових дій на Донбасі було зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню бойовиками.

Про це повідомляє пресцентр штабу операції Об’єднаних сил.

Так, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» неподалік Золотого-4 збройні формування Російської Федерації відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

По позиціях українських захисників неподалік Південного, Луганського та Шумів ворог вів вогонь з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил отримали осколкові поранення поблизу населеного пункту Південне. Воїнів оперативно доставили до лікувального закладу та надали кваліфіковану медичну допомогу. Стан їхнього здоров’я – задовільний.

Крім того, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» біля населеного пункту Водяне на Приазов’ї противник вів вогонь зі станкового протитанкового гранатомету.

«На численні та прицільні обстріли російсько-окупаційних військ українські захисники відкривали вогонь у відповідь», - додали у штабі.

Від початку «перемир'я» (27 липня) й до 19:30 20 грудня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 4 185 порушень режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях (зокрема 1 906 вибухів, 244 невизначених боєприпаси у польоті, 55 спалахів дульного полум’я та 41 освітлювальну ракету, а також 1 939 черг і пострілів).

В ОБСЄ порушенням вважають кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції вважають одним фактом порушення.