Окупанти обстріляли на Донеччині місто Бахмут: 7 людей загинули, ще 6 - поранені

Російські оккупанти 10 серпня вкотре відкрили вогонь по Бахмуту Донецької області. Внаслідок чого загинули 7 мирних жителів, ще 6 - зазнали мінно-вибухових травм та осколкових поранень.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

За даними слідства, ворог обстріляв центральну частину міста Бахмут Донецької області. За попередніми даними, окупанти вкотре використали проти мирного населення РСЗВ «Ураган».

Правоохоронці здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України). Санкція цієї статті передбачає від 10 до 15 років за ґратами або довічне позбавлення волі.

Унаслідок обстрілу пошкоджені магазини, приватні домівки та багатоповерхівки.

Також відомо, що 7 мирних людей загинулі та ще шестеро дістали мінно-вибухові травми й осколкові поранення. А втім, повні дані щодо загиблих і поранених, а також кількість знищених будинків ще встановлюються. Унаслідок обстрілів у місті тривають пожежі.

Як повідомляє ДСНС України, станом на 17:00 рятувальники ліквідували пожежу квартири у багатоповерхівці, двох приватних житлових будинків та покрівлі підприємства. Надзвичайники також транспортували двох постраждалих до лікарні.