Під час параду в Північній Кореї показали нову балістичну ракету

З нагоди 75-ї річниці заснування Трудової партії Кореї, в суботу, 10 жовтня, в КНДР повели військовий парад. На ньому продемонстрували нові види озброєння, зокрема міжконтинентальну балістичну ракету.

Про це повідомляють CNN.

Відзначається, що ракету (МБР) везли на вантажівці з 11 парами коліс. Боєголовка такої ракети випускає відразу багато зарядів, які можуть вражати більше цілей одночасно.

Як стверджують оглядачі, ця ракета ще не випробовувалася, але, судячи з усього, є найбільш потужною МБР, що знаходиться на озброєнні КНДР.

Вони порівнюють її з ракетою «Хвасонг-15», яку Пхеньян випробував в 2017 році. Остання, за розрахунками, може досягти більшої частини території США.

На військовому параді був присутній і північнокорейський лідер Кім Чен Ин.

Він заявив, що КНДР продовжить посилювати «військові засоби стримування та праведні засоби самооборони з метою стримування та контролю всіх небезпечних посягань і актів залякування ворожих сил».

Крім нової МБР Пхеньян показав нову підводну балістичну ракету, а також зразки військової техніки, що знаходиться на їх озброєнні.

Під час двогодинного параду глядачі також могли побачити авіашоу, за програмою якого літаки виписали в повітрі число «75». А відеозйомку, серед іншого, забезпечували дрони.

Відзначається, що на параді не було соціальної дистанції та масок. Офіційно коронавірусу в КНДР вже немає.