Полтавську область з 15 квітня відправляють у «червону» зону

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняла рішення відправити Полтавську область до «червоної» зони карантину з 15 квітня.

Про це повідомив міністр Кабміну Олег Немчінов в Telegram-каналі.

«... встановити з 00 години 00 хвилин 15 квітня 2021 р. «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Полтавської області, та застосувати на території Полтавської області обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для «червоної» рівня епідемічної небезпеки», - йдеться у пвідомленні.

За даними МОЗ, станом на 12 квітня на Полтавщині завантаженість ліжок із киснем для хворих на COVID-19 становить 51,5%. Також в області фіксують останні три дні рівень госпіталізації - понад 80 на 100 тисяч населення (при нормі 60 на 100 тисяч).

Також за останню добу в області виявили 794 випадки COVID-19.

У свою чергу голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов зазначив у Facebook, що про обмеження повідомлять після засідання регіональної комісії з надзвичайних ситуацій.

Міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив у Telegram-каналі, що Укрзалізниця та уряд протягом тижня ухвалять рішення щодо організації залізничних перевезень в Полтавській області та повідомлять про це українців. До того часу потяги далекого сполучення курсуватимуть без змін, а продаж квитків і висадку та посадку пасажирів не обмежуватимуть.

Нагадаємо, у «червоній» зоні заборонено працювати закладам харчування, розважальним закладам, ТРЦ, кінотеатрам, театрам, закладам освіти (крім дитячих садочків і перших класів у школах), спортзалам, ринкам. Однак працюють банки, аптеки, заправки, ветеринарні магазини, усі продовольчі магазини.