Пожежі в Луганській області: у вогні 10 тисяч гектарів, чотири людини загинули

За добу пожежа на Луганщині розповсюдилася на майже 10 тисяч гектарів. Четверо людей загинули, ще трьох потерпілих госпіталізували. Про це повідомляє Луганська обласна військово-цивільна адміністрація.

Очільник ОДА Сергій Гайдай ситуацію з пожежами назвав «дуже складною». Каже, що у вогняному колі за добу опинилися 11 селищ, у тому числі у безпосередній близькості до Сєвєродонецька.

Також, за його словами, четверо людей загинули, один із них — лісничий, ще троє потерпілих госпіталізували з отруєнням чадним газом. Вогнем пошкоджені кілька десятків будинків та громадських споруд.

За інформацією ДСНС, найскладніша ситуація склалася вздовж лінії зіткнення від Станиці Луганської до Сєверодонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів.

На ранок 1 жовтня у Луганській області зафіксували 146 пожеж, з них 82 вже загасили, а 64 — продовжують гасити.

Евакуйовано та тимчасово розміщено у школах міста Сєвєродонецька приблизно 85 людей. Наразі загрози обласному центру немає.

Нагадаємо, 30 вересня рятувальники повідомили, що на Луганщині одразу у трьох районах виникли масштабні пожежі: загорілася суха трава та лісова підстилка. Через сильний вітер вогонь швидко поширювався, почалася евакуація людей з найближчих населених пунктів.