Байден підписав закон про заборону TikTok у США

Президент Джо Байден підписав закон, який забороняє TikTok у США, якщо китайська компанія ByteDance не продасть свою частку.

Про це повідомляють NPR та CNBC.

Заборону TikTok включили до законопроєкту про надання іноземної допомоги Ізраїлю, Україні та Тайваню. Цей крок є кульмінацією багаторічних спроб Вашингтона обмежити діяльність TikTok, пов’язаного з Китаєм.

А втім, закон не призведе до негайного блокування TikTok. ByteDance матиме близько року, щоб продати TikTok західній компанії, а якщо не захоче цього зробити або не зможе — сервіс заборонять на всій території Сполучених Штатів.

Водночас у відео, опублікованому на платформі незабаром після того, як Байден підписав законопроєкт, генеральний директор TikTok Шоу Чу заявив, що він впевнений у перемозі в суді.

«Будьте певні, ми нікуди не підемо. Факти та Конституція на нашому боці, і ми очікуємо, що ми знову переможемо», — пообіцяв він.

У компанії також заявили, що заборона TikTok позначиться на 170 мільйонах американців.

Попри офіційну підтримку Байденом законодавчої ініціативи про заборону TikTok, його передвиборча кампанія на цій платформі продовжиться, зазначили у штабі. Показово й те, що кінцевий термін від дев’яти місяців до одного року з вимогою для ByteDance дозволяє їй зберегти право власності на TikTok до виборів президента США у листопаді 2024 року.