Російські окупанти продовжують блокувати більшість КПВВ на Донбасі

Бойовики на Донбасі продовжують повністю блокувати п'ять контрольних пунктів в'їзду-виїзду: "Щастя", "Золоте", "Гнутове", "Майорське" та "Мар'їнка".

Про це повідомив пресцентр штабу операції Об'єднаних сил.

«За рішенням командувача операції Об’єднаних сил відкриті для пропуску через лінію розмежування усі КПВВ. Контрольні пункти функціонують щоденно з 08.00 до 16.00. Проте рух в більшості гуманітарних дорожніх коридорів заблокований з боку тимчасово окупованої території України», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, за даними штабу, із семи відкритих КПВВ щоденний пропуск окупантами здійснюється лише в «Станиці Луганській», а навпроти КПВВ «Новотроїцьке» окупанти розблоковують рух двічі на тиждень, у понеділок та п’ятницю.

Упродовж тижня через «Станицю Луганську» на тимчасово окуповану територію України прослідували 4710 осіб, а на контрольовану територію - 4517 осіб.

У КПВВ «Новотроїцьке» лінію розмежування перетнули 182 громадянина та 32 транспортних засоби до тимчасово окупованої Донеччини, водночас 162 громадянина та 29 транспортних засобів на підконтрольну Україні територію.

Крім того, російські найманці не допустили на тимчасово окуповану територію України 10 громадян, прикордонники забезпечили їх повернення на контрольовану територію.