США надаватиме Україні більше розвідданих для знищення цілей російських окупантів - WSJ

Адміністрація президента США Джо Байдена надаватиме Україні більше своїх розвідданих для боротьби з російськими окупантами. Ця має допомогти українській армії вражати військові частини противника в окупованому Криму та на тимчасово окупованих територіях Донбасу.

Про це повідомляє Wall Street Journal з посиланням офіційні особи США.

Зазначається, що наприкінці минулого тижня американська сторона активізувала обмін розвідувальними даними, щоб допомогти українським силам краще визначити, як російські військові планують атакувати, і дозволити ЗСУ відповісти на очікуваний наступ рф артилерією, атаками безпілотників та іншою зброєю.

«В міру розвитку конфлікту ми продовжуємо пристосовуватися, щоб оператори могли гнучко ділитися докладними і своєчасними розвідданими з українцями», — зазначив представник американської розвідки.

А проте США, як і раніше, утримуватимуться від надання розвідувальних даних, які дозволили б українцям завдавати ударів по цілях на території росії.

Рішення надавати більше розвідданих є частиною нового пакету військової допомоги на 800 млн доларів, про який вже оголосили у Білому дому. Він включає в себе, зокрема, артилерійські системи та бронетехніку.