Страйкарі ще однієї шахти у Кривому Розі піднялися на поверхню: під землею продовжують залишатися 24 гірники

Гірники ще однієї шахти Криворізького залізорудного комбінату, де тривав страйк, піднялися на поверхню без підписання меморандуму з адміністрацією. Водночас на шахті «Октябрська» 24 гірники вирішили далі залишатися під землею. Вони там уже 27 днів. Про це повідомив голова Незалежної профспілки шахтарів України Михайло Волинець у Facebook.

Закінчили страйк у повному складі гірники на шахті «Родіна». Вони піднялися на поверхню. Родини зустрічали їх біля шахти.

Водночас Волинець каже, що протест продовжують 24 гірники на шахті «Октябрьська». Це остання з чотирьох шахт, які майже місяць назад оголосили страйк. 

Очільник профспілки також повідомив, що перед цим страйкарі провели чергові перемовини з адміністрацією Криворізького залізорудного комбінату. Однак вони зірвалися «через непоступливість адміністрації підприємства».

Зазначимо, увечері 25 вересня протестувальники шахт «Тернівська» та «Гвардійська» у повному складі піднялися на поверхню. На інших двох шахтах «Октябрьська» та «Родіна» залишалися 68 гірників.

Нагадаємо, 3 вересня шахтарі шахти «Октябрьська» Криворізького залізорудного комбінату відмовилися підійматися нагору після зміни. Вони оголосили безстрокову акцію протесту, вимагаючи підвищити зарплатню та повернути пільги. Їх підтримали гірники шахт «Родіна», «Гвардійська» і «Тернівська» того ж підприємства.