Сумську область відправили у «червону» зону карантину

Міністерство охорони здоров’я оновило розподіл України на зони за рівнем епідемічної небезпеки. З 22 березня до «червоної» зони карантинних обмежень потрапила Сумська область.

Про це йдеться на сайті МОЗ

Згідно з даними, жорсткий карантин тепер діє у Житомирській, Закарпатській, Івано-Франківській, Київській, Одеській, Сумській, Чернівецькій областях та Києві.

Також напередодні в Миколаєві місцева влада самостійно запровадила «червону» зону в місті через критичну ситуацію з госпіталізацією пацієнтів.

У «помаранчевій» зоні опинилися 11 регіонів: Вінницька, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Львівська, Миколаївська, Полтавська, Тернопільська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області.

Решта областей залишаються в «жовтій» зоні карантину. 

Нагадаємо, з 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину. Регіони поділили на «зелену», «жовту», «помаранчеву» та «червону» зони, у яких карантинні обмеження залежать від епідемічної ситуації.

«Зелений» рівень передбачатиме перегляд або часткове скасування карантинних обмежень. 

«Жовтий» рівень автоматично запровадили для всієї країни.

«Помаранчевий» рівень сигналізує про потенційну небезпеку — наближення до «червоного» рівня. Його можуть запроваджувати, якщо в регіоні впродовж тижня є перевищення за одним із визначених показників. Водночас місцеві органи влади можуть запроваджувати додаткові обмеження, якщо їхній регіон потрапив у цю зону.

«Червоний» рівень запроваджують, якщо впродовж трьох днів поспіль є перевищення принаймні двох показників захворюваності, за рішенням загальнонаціональної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій. Після цього на місцях мають ввести обмеження цього рівня впродовж 48 годин.