У Чорнобиль плланують запустити туристичні тури Дніпром

Державне агентство розвитку туризму (ДАРТ) і Міністерство культури та інформаційної політики вивчають можливість відновлення туристичних маршрутів річкою Дніпро, зокрема до Канева і Чорнобиля.

Про це повідомила пресслужба ДАРТ.

Так, профільні відомства запускають пілотний проєкт щодо вивчення попиту на відновлення туристичних маршрутів Дніпром.

Як зазначила голова ДАРТ Мар’яна Олеськів, Дніпро як головна водна артерія України має серйозний туристичний потенціал, який зараз майже не використовується.

«Ми хочемо привернути увагу до відновлення туристичних маршрутів Дніпром із Києва. Найперші локації — Канів та Чорнобиль», — уточнила вона.

За словами Олеськів, одноденні промомаршрути «Київ-Канів-Київ» та «Київ-Чорнобиль-Київ» будуть складатися з подорожі Дніпром на відповідно обладнаних швидкісних теплоходах. Під час подорожі передбачений прохід шлюзів та кількагодинне перебування й екскурсія на локаціях.

Зараз ДАРТ готує промомаршрути для експертів, потенційних інвесторів, журналістів, тревелблогерів — хочуть вивчити попит і можливість відновлення регулярних туристичних маршрутів, включно з можливістю співфінансування таких програм з боку держави.

Крім того, ДАРТ оголосило офіційний тендер на популяризацію річкових туристичних маршрутів у межах бюджетної програми з розкриття туристичного потенціалу країни.

За підсумками пілотного проєкту агентство розробить рекомендації стосовно того, як надалі впроваджувати програму туристичних водних маршрутів Дніпром.

Аналогічні програми можуть запустити в інших туристичних регіонах країни за наявності попиту.