У Львові з 18 жовтня посилюють карантин

З 18 жовтня Львів переходить на нові карантинні правила. Зокрема, школи підуть на канікули, заклади харчування працюватимуть лише до 23:00, а на масові заходи пускатимуть лише з COVID-сертифікатами.

Про такі результати засідання міської комісії з надзвичайних ситуацій 13 жовтня повідомив мер міста Андрій Садовий у Facebook

Так, з 18 жовтня у Львові запроваджуються посилені карантинні обмеження:

  • Освіта

Усі школи з 18 жовтня відправлять на двотижневі канікули до 1 листопада. Також це стосується позашкільних занять та дозвілля.

  • Культура

У місті можна буде проводити лише ті масові заходи, де організатори та учасники мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест, зроблений за 72 год до заходу.

Театри, кінотеатри, музеї та галереї, філармонія, органний зал працюватимуть лише для відвідувачів, які мають сертифікат вакцинації або негативний ПЛР-тест. Кількість відвідувачів — не більше як 50% від загальної кількості місць.

Музичні школи також відправлять на двотижневі канікули. А от народні доми, гуртки та секції — не працюватимуть.

Бібліотеки зможуть лише видавати ти книги.

  • Торгівля

Промислові, продовольчі ринки і магазини, торгові центри, перукарні та салони краси зможуть працювати лише за умови, якщо працівники вакциновані або мають негативний ПЛР-тест. А також з дотриманням маскового режиму та з заповнення торгових площ не більше як 50%.

  • Заклади громадського харчування

Вони зможуть працювати лише до 23:00 і за умови 100% вакцинації або наявності ПЛР-тестів у працівників. Заповнення — не більше 50% та до 4 людей за столиком.

Як зазначив Садовий, якщо за 2 тижні ситуація із захворюванням у місті не стабілізується, то з 1 листопада заклади зможуть відвідувати лише вакциновані люди або з наявним ПЛР-тестом.

  • Спортзали

Зможуть відвідувати лише вакциновані або з негативним ПЛР-тестом. Усі працівники повинні бути вакциновані. Заповненість — не більше як 50%.

  • Готелі та хостели

Працюватимуть лише за умови наявності у всіх працівників сертифікату про вакцинацію або негативного ПЛР-тесту.