У Сєвєродонецьку окупанти обстріляли укриттях: є загиблі та поранені

У Сєвєродонецьку Луганської області російсько-окупаційні війська навмисне б'ють по місцях скупчення людей, бо знають, де облаштовані бомбосховища.

Про це повідомив голова ОДА Сергій Гайдай у Facebook.

«росіяни б’ють по скупченню людей. Так, вони знають, що на сєвєродонецькому "Азоті" облаштовані бомбосховища, і спрямовують снаряди саме туди. Вчора вони вбили там чотирьох місцевих жителів, ще трьох госпіталізовано», — повідомив він.

Також окупанти знають, у яких школах є укриття — туди теж б’ють невипадково. Поблизу одного з навчальних закладів 24 травня поранило жінку.

«Цю інформацію окупант збирає, використовуючи безпілотники, а також [йому] надходять дані від навідників», — зазначив Гайдай.

Ще два чоловіки загинули у старих районах міста і ще чотири поранені. Загалом за 24 травня шестеро загиблих та вісім поранених. Одній жінці довелося ампутувати ногу.

Голова ОДА додав, шо останніми днями, коли житловий масив обстрілюють безперервно, дістатися до місця загибелі людини вкрай складно.

Також кількість пошкодженого за вчорашній день житла порахувати важко. Зруйновані два будинки в Сєвєродонецьку. По чотири — в Новодружеську, Врубівці та Комишувасі, по три — у Золотому та Тошківці, по два — в Катеринівці та Нирковому, один — в Гірському.