У зоні ООС затримали озброєного російського військового

У зоні операції Об'єднаних сил на Донбасі затримали російського військовослужбовця зі зброєю та боєприпасами, який брав участь у провокації під прикриттям робіт з розмінування.

Про це у Facebook повідомила українська делегація для участі у Тристоронній контактній групі.

"Сьогодні безпосередньо під час загального засідання ТКГ російські збройні формування вдалися до грубої провокації: близько 10:45 група озброєних осіб з пов'язками СЦКК під прикриттям проведення робіт із розмінування здійснювала розвідку залишених позицій ЗСУ", - йдеться в повідомленні.

Гарантії безпеки були надані українською стороною для проведення робіт із розмінування з чітким зазначенням маршрутів пересування та визначенням граничної точки висунення в сторону позицій ЗСУ, в рамках робіт по обладнанню ділянки місцевості для відкриття з боку тимчасово окупованих територій КПВВ «Золоте».

Оперативна група ЗСУ затримала одного військовослужбовця російських збройних формувань: громадянина РФ Косяка Андрія Валентиновича, 1978 року народження. У нього було вилучено зброю та боєприпаси.

Крім того, українська делегація підкреслила, що росіянин підозрюється правоохоронними органами України у скоєнні у 2010 році важкого злочину відповідно до статті 115 КК України.

Наразі тривають слідчі дії.