Україна готується до розведення військ на чотирьох ділянках на Донбасі

Українська сторона готується на Донбасі до чергового розведення військ та засобів на чотирьох пунктах, а також на 19 локаціях до розмінування.

Про це заявив віцепрем’єр, міністр реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, передає Укрінформ.

"У нас на сьогодні готується до відкриття – маю надію, до 10 листопада – два нових КПВВ у населених пунктах Щастя й Золоте, про що була розмова в Парижі", - зазначив віцепрем’єр.

Крім того Резніков підкреслив, що станом на сьогодні "вже визначені місця ще чотирьох пунктів можливого розведення сил та засобів, а також близько 19-ти нових локацій щодо можливого гуманітарного розмінування".

За його словами, остаточного рішення щодо розведення ще немає через те, що процес у ТКГ «заблокований через позицію Росії».

Для уникнення воєнних дій, війська з обох боків повинні відійти вглиб на 1 кілометр.

"Україна не повинна чекати, коли з'явиться "добра воля" в Кремлі, ми маємо рухатися у власному форматі, будуючи свій, власний ландшафт", - додав він.

Нагадаємо, влітку 2019 року відбулося відведення підрозділів і озброєння як Збройних сил України, так і бойовиків так званої «ЛНР» біля Станиці Луганської. На цій ділянці намагалися розвести війська ще з 2016 року.

У листопаді 2019 розведення також здійснили біля Золотого-4 та Богданівки. Розведення військ на цих трьох ділянках було однією з умов для проведення зустрічі лідерів «нормандської четвірки», яка відбулася 9 грудня у Парижі.