В ОРДЛО відмічено активізацію заходів оперативної та бойової підготовки - розвідка

Російські окупаційні війська на тимчасово окупованих територіях Донбасу активізували заходи оперативної та бойової підготовки та збільшили кількість снайперських пар та диверсантів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

За даними Головного управління розвідки, у з’єднаннях і частинах оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях відмічено активізацію заходів оперативної та бойової підготовки.

"Зазначене пов’язано з початком зимового періоду навчання та проведенням тижня бойової та мобілізаційної готовності", - йдеться в повідомленні.

Як повідомила розвідка, на передових позиціях противника збільшено кількість диверсійно-розвідувальних груп та снайперських пар з метою проведення диверсій у «сірій зоні», здійснення обстрілів для провокування вогню у відповідь, а також нанесення втрат особовому складу підрозділів Об’єднаних сил.

"Крім того, на окремих напрямках окупанти продовжують утримувати артилерійські системи і міномети поблизу лінії бойового зіткнення з порушенням домовленостей щодо відведення озброєння та військової техніки", - зазначається в повідомленні.