Внаслідок обстрілів бойовиків на Донбасі двоє українських військових отримали поранення

Протягом минулої доби, 17 липня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню. Внаслідок ворожих обстрілів двоє військових ЗСУ отримали поранення.

Про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

Зокрема, поблизу Чермалика противник обстрілював наші позиції зі стрілецької зброї, а в районі Водяного, що на Приазов’ї, окупанти тричі вели вогонь з озброєння БМП-1, мінометів 120-го та 82-го калібрів, гранатометів різних систем, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Також біля Широкиного та Павлополя російські найманці відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру, а в напрямку населеного пункту Старогнатівка збройні формування Російської-Федерації застосовували артилерію калібру 122-мм.

Крім того, в районі селища Піски ворог тричі обстрілював позиції Збройних сил з ручних протитанкових і підствольних гранатометів, а також великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Неподалік Новозванівки російські окупанти двічі відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

В результаті ворожих обстрілів 2 військових зі складу Об’єднаних сил отримали поранення. Воїни знаходяться у лікувальному закладі. Стан здоров’я одного пораненого – середньої тяжкості, іншого – задовільний.

"На обстріли противника наші захисники відкривали вогонь у відповідь", - зазначили у штабі.

Крім того, на півночі Луганщини був зафіксований проліт ворожого безпілотного літального апарату типу «Орлан-10».

Станом на 7 годину ранку 18 липня зафіксоване одне порушення режиму припинення вогню. Так, поблизу селища Піски противник відкрив вогонь з мінометів 120-го калібру.

Про всі факти порушень з боку окупантів Українська сторона СЦКК поінформувала СММ ОБСЄ через встановлений координаційний механізм.