Ворог завдав ударів по Дніпропетровщині: 13 людей загинули

У ніч проти 10 серпня російські окупанти знову обстріляли Дніпропетровську область. Постраждав Нікопольський район. 13 людей загинули

Про це повідомив у Telegram-каналі голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

У Нікопольському районі російська армія вбила 11 людей, поранила — 13. Ворог двічі обстріляв район із «Градів».

«Скерував по житлових кварталах 80 реактивних снарядів. Свідомо і підступно ударив, коли люди спали у своїх домівках», — зазначив Резніченко.

Під вогонь потрапили Марганець та Мирівська громада. У Марганці 10 людей загинули, 11 постраждали. Десятеро — у лікарні, семеро з них — у важкому стані.

Згодом Резніченко написав, що у лікарні Марганця померли ще двоє людей, які отримали поранення під час нічного обстрілу з боку російських військових,

У місті понівечені понад 20 багатоповерхівок, центр надання адміністративних послуг, палац культури, гуртожиток, дві школи, будівля міськради та ще кілька адмінприміщень.

А ще була виведена з ладу лінія електропередач. Внаслідок цього кілька тисяч мешканців залищилися без світла. Працюють аварійні бригади електриків.

У Вищетарасівці Мирівської громади загинула одна жінка. Її будинок вщент зруйнований ворожим снарядом.

Також там постраждало подружжя. Жінка з пораненнями перебуває у лікарні. Її стан медики оцінюють як середньої тяжкості. Чоловік лікується вдома.

У селі пошкоджені 11 приватних будинків та газогони. До тисячі людей нині залишаються без газопостачання.