«Все було як у комп’ютерній грі»: курсант, що вижив в катастрофі Ан-26, розповів про свій порятунок

Голова Харківської облдержадміністрації Олексій Кучер поспілкувався з 20-річним курсантом третього курсу В'ячеславом Золочевським, єдиним, хто вижив у катастрофі літака Ан-26 під Чугуєвим. Про це розповів сам Кучер, передає Громадське.

«З урахування емоційної складової лікарі кажуть, що стан середньої тяжкості, але якщо брати фізично — він навіть у задовільному стані», — уточнив очільник області.

Його керівник Едуард Хорошун повідомив журналістам, що той курсант може бути виписаний протягом найближчих днів.

Сам Кучер разом з президентом Володимиром Зеленським вже поспілкувались з курсантом, хоча глава ОДА і наголосив — питаннями його не навантажували.

Також очільник ОДА розповів, що хлопець всього не пам’ятає, бо на певний час втратив свідомість. Коли отямився, то виліз з-під уламків літака і почав гасити товариша.

«Сказав, що все відбувалось як у комп’ютерній грі, що він, коли отямився, побачив, як горить його товариш, і він допомагав гасити полум’я на цьому хлопці, який перебував у лікарні і, на жаль, сьогодні помер», — переказав Кучер слова курсанта.

Водночас інформацію про те, що він нібито вистрибнув з літака, хлопець не підтвердив.

Крім того, глава ОГА повідомив, що на борту Ан-26 перебували люди з 11 областей України.

Він додав, що на місці трагедії досі триває рятувально-пошукова операція, шукають трьох людей, які перебували на облавку.

«Ми не можемо повідомити — хто саме ті три людини — зниклі безвісти. Ідентифікувати дуже складно, ви ж розумієте… Скоріш за все, щоб ідентифікувати, треба проводити ДНК-експертизу», — сказав Кучер.

Нагадаємо, авіакатастрофа Ан-26 на Харківщині сталася надвечір 25 вересня. З 27 людей на борту (20 курсантів Харківського національного університету Повітряних Сил і семеро офіцерів одразу після аварії вижили двоє. Але один із них (курсант зі Львова) помер у Харківській лікарні невідкладної медичної допомоги вранці 26 вересня, інший (із Харківської області) перебуває у Харківському військовому шпиталі.