З 1 березня на території Чернівецької області діятиме «червоний» рівень епідемічної небезпеки

З 1 березня на території Чернівецької області діятиме «червоний» рівень епідемічної небезпеки через стійке погіршення ситуації з COVID-19 у регіоні.

Таке рішення прийняте на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 27 лютого, передає пресслужба уряду.

Як зазначив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, в Чернівецькій області реєструється стійке погіршення епідеміологічної ситуації. Кількість нових випадків захворювання порівняно з початком року вже збільшилась у три рази.

«За останній тиждень ріст захворюваності становить 31%.  Аналогічними темпами зростає і кількість нових госпіталізацій підтверджених і підозрілих випадків на COVID-19. Щотижнева кількість госпіталізованих до ковідних лікарень з початку року зросла у три рази. За останній тиждень рівень госпіталізації становить 40% зростання», - підкреслив санлікар.

Крім того,  в регіоні коефіцієнт виявлення нових випадків є одним із найвищих по країні. Також Чернівецька область залишається у трійці регіонів з найбільшою зайнятістю ліжок з киснем. Реанімаційні ліжка наразі зайняті на 55 %, а реанімаційні ліжка кожної 4 виділеної під COVID-19 лікарні регіону вже зайняті на 100%.

Також Ляшко підкреслив, що тижневі темпи зростання пацієнтів в ковідних лікарнях пришвидшуються і щодня на 50-60% госпіталізують більше, ніж виписують.

Він наголосив, що в Чернівецькій області протягом останніх трьох днів перевищені два показники: рівень госпіталізації та коефіцієнт виявлення випадків інфікування.

«За результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення  Комісією ТЕБ та НС вирішено встановити з 00 години 00 хвилин 01 березня 2021 р. "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Чернівецької області», - наголосили в уряді.

Зазначається, що будуть застосовані  обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для зазначеного рівня епідемічної небезпеки, зокрема буде заборонено працювати закладам харчування, розважальним закладам, ТРЦ, кінотеатрам, театрам, закладам освіти (крім дитячих садочків і перших класів у школах), спортзалам, ринкам.

Нагадаємо, що з 26 лютого на Івано-Франківщині діятиме «червоний» рівень епідемічної небезпеки.