Захоплення заручників у Луцьку: люди вже понад 9 годин в автобусі, їм передали воду

Люди, яких вранці 21 липня захопили у заручники у рейсовому автобусі у центрі Луцька, вже понад 9 годин перебувають там. У МВС повідомляють, що заручникам вдалося передати воду.

Як передає Громадське, на місце події прибули представники Червоного Хреста, які привезли для заручників воду, засоби гігієни та іншу провізію. Вони передали це правоохоронцям.

Згодом заступник очільника МВС Антон Геращенко повідомив у Facebook, що чоловік, який захопив людей в заручники, дозволив поліції передати їм упаковки з водою. Зробив це перший заступник глави Нацполіції Євген Коваль. 

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо захоплення автобуса із заручниками в Луцьку за статтею про «терористичний акт», повідомляє пресслужба управління СБУ у Волинській області.

Водночас, голова СБУ Іван Баканов зазначив, що на місці події працюють співробітники Антитерористичного центру при СБУ. 

«Ситуація потребує злагоджених дій усіх правоохоронних структур, ми знаходимося в постійному контакті. Ці процеси, як правило, непублічні й на всі питання суспільства ми зможемо відповісти після того, як всі заручники будуть в повній безпеці», — заявив Баканов.

Нагадаємо, у центрі Луцька чоловік захопив автобус із близько 20 заручниками, при собі він має вибухівку та зброю. В області ввели оперативний план «Заручник».