Зеленський обіцяє по 300 тисяч грн родинам, які втратили дім від пожеж на Луганщині

Президент Володимир Зеленський пообіцяв виділити 300 тисяч гривень кожній родині, яка втратила дім внаслідок пожеж у Луганській області. Про це під час брифінгу на Луганщині заявив Володимир Зеленський, передає пресслужба глави держави.

«Ми вирішили надати 300 тисяч гривень кожній родині, яка втратила дім. Для того, щоб можна було купити нове житло. Обласна адміністрація має з цим допомогти. Найближчим часом проговоримо з Кабміном», — сказав Зеленський.

Він пояснив, що виділення коштів постраждалим має погодити уряд на засіданні сьогодні, 8 липня.

Також Зеленський обіцяє, що Кабмін виділить окремо по 20 тисяч гривень постраждалим людям «для підтримки через цю ситуацію». Окремо виділять кошти родинам загиблих під час пожеж.

Голова обласної адміністрації займається переселенням постраждалих людей.

Також президент зазначив, що голова обладміністрації має доручити своїм заступникам «пройтись по всіх домівках», щоб з'ясувати, якої допомоги ще потребують люди.

Нагадаємо, пожежа виникла 6 липня поблизу села Осколонівка на території Боровського лісництва на близько 50 гектарах. Проте 7 липня через пориви вітру загорілися ліси у Новоайдарському районі Луганщини на площі приблизно 90 гектарів.

Як зазначив Зеленський на брифінгу, наразі відомо, що внаслідок пожеж у Луганській області загинули п'ятеро людей, проте інформація ще не остаточна.

«Тільки що була доповідь Державної служби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, голови Військово-цивільної адміністрації. Зараз є інформація, що п'ятеро людей (загинули, — ред.). Але поки це не повна інформація. До кінця дня, сподіваємося, буде уточнення», — сказав Зеленський.

Інформацію про п'ятьох загиблих також підтвердив голова Луганської військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай.

«П'ятий загиблий — це буквально дві години тому знайшли людину. Ми ще не можемо сказати, що на 100% все обстежили. Ще вчора вночі це було небезпечно. Сьогодні йде обстеження від будинку до будинку», — сказав Гайдай.

Він запевнив, що у лікарні поки перебувають 22 людини, але тих, які потребують допомоги, всього дві — їх із реанімації перевели у терапію, сказав очільник області.

Крім того, у поліції розглядають три версії пожеж в області: погодні умови, необережне поводження з вогнем та умисний підпал.