Зеленський вимагає звільнення керівників Нацполіції та СБУ на Житомирщині через причетність до незаконного видобутку бурштину

Президент Володимир Зеленський зажадав звільнення начальника Служби безпеки України в Житомирській області та інших посадовців поліції та прокуратури в Житомирській області через бурштинові схеми. Про це заявив Зеленський під час наради у Житомирській області, повідомляє пресслужба глави держави.

За даними президента, обсяг чорного ринку бурштину експерти оцінюють у 500 млн доларів на рік, а загальний масштаб втрат держави – десятки мільярдів гривень.Зеленський звернувся до голови Національної поліції Сергія Князєва з вимогою звільнити з посад керівників поліції у Рокитнівському, Дубровицькому, Володимирецькому, Зарічненському і Сарненському районах Рівненської області, Олевському та Овруцькому районах Житомирської області і Ратнівському та Любешівському районах Волинської області.

«Не буду зараз називати всі прізвища, ми почнемо працювати по всіх у цих трьох областях – Волинській, Рівненській, Житомирській. Щоб вони збирали свої речі й змінили адресу свого існування, змінили країну свого життя. Це буде найм’якший варіант. У цій схемі і Нацполіція, і Служба безпеки, і таке інше», - наголосив президент.

Також Зеленський закликав начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського піти у відставку: «Якщо ви не потрібні державі, можете піти пошукати іншу роботу? Ви можете самі звільнитися?»

Крім того, на нараді главою держави було запропоновано звільнити керівника головного управління Національної поліції Житомирщини за нездатність впоратися з проблемою незаконного видобутку бурштину.

Зазначається, що під час наради піднімалося питання щодо необхідності посилення відповідальності за незаконний видобуток бурштину та внесення змін у законодавство.