Жителів ОРДЛО примусово вивозили на голосування в Росію - ТКГ

Жителів Донбасу, які проживають в тимчасово окупованих районах, примусово вивозили в Росію голосувати на виборах в Держдуму.

Про це повідомила учасниця української делегації в Тристоронньої контактній групі (ТКГ) щодо Донбасу Тетяна Іванова в етері телеканалу «Україна 24».

«У мене є часткова інформація з того, що я знаю, - частина людей була вивезена в Ростовську область примусово. В основному це були співробітники бюджетних сфер, на роботі організовували поїздки. Крім бюджетників - ті, хто залежить від влади, це бізнес, тому що можуть влаштувати додаткові перевірки, заборони, якщо не прислухаєшся до окупаційної влади і не поїдеш голосувати», - зазначила учасниця ТКГ.

За її інформацією, з ОРДЛО на голосування в Росію «вивезли не так багато людей, як планували, кількість автобусів була менше».

Раніше Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що жителів окупованих територій Донецької та Луганської областей змушують брати участь у виборах в Держдуму РФ. Людям в разі неявки на вибори загрожують штрафами і звільненнями.

Нагадаємо, 17 вересня у Росії стартували вибори до Держдуми. Основним днем ​​голосування вважається 19 вересня, а 17 і 18 вересня - додатковими.

Росіяни оберуть 450 депутатів Держдуми. З них 225 депутатів обираються по одномандатних виборчих округах (один округ - один депутат) і 225 депутатів - від політичних партій, по федеральному виборчому округу (пропорційно числу голосів за списки кандидатів).

У цьому році на парламентський вибори зареєстровано 3812 кандидатів від 14 партій.